Combinatie 3x e-learning 2025

We bieden 3 e-learnings van elk 1 uur met bouw gerelateerde onderwerpen. Per e-learning is de duur 1 uur en nadat u alle 3 de e-learnings heeft afgerond, ontvangt u het certificaat als bewijs en melden wij u af bij NRVT.
De onderwerpen van deze e-leanings betreffen:
E-learning: Gevelbekleding
In toenemende mate wordt gevelbekleding toegepast op gebouwen en woningen. Als boeiboord of plaatselijke afwerking van bijvoorbeeld een dakkapel of uitbouw, maar ook steeds meer als volledige gevelafwerking. In vergelijking met de traditionele gemetselde gevels werkt het snel en zijn er enorm veel soorten met verschillende afwerkingen waaruit gekozen kan worden. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.
Het verwerken en aanbrengen van gevelbekleding vraagt de nodige aandacht. Belangrijke aandachtspunten zijn:
- Opslag op de bouwplaats
- Voldoende ventilatie achter de platen
- Bevestiging: schroeven, lijmen of spijkeren
In deze e-learning gaan we op al deze zaken uitgebreid in.
E-learning: Isoleren
Isoleren van woningen en gebouwen wordt steeds belangrijker. Met isolatie bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar lever je ook en belangrijke bijdrage aan de energietransitie.
Maar wat is het eigenlijk de energietransitie? Kort gezegd: de energietransitie is de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar duurzame energie (zon, wind en aardwarmte).
De afspraken over de energietransitie in Nederland zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord. De doelstelling van het akkoord is om tussen nu en 2030 de uitstoot van CO2 met 49% te verminderen. In 2050 moet Nederland helemaal CO2-neutraal zijn. Het isoleren van woningen en gebouwen is hierbij een belangrijke maatregel. Maar liefst 2 van de 3 woningen in Nederland hebben nog geen goede isolatie. Er is dus werk aan de winkel!
Deze e-learning neemt je in de theorieblokken mee door de belangrijkste aspecten die bij dit onderwerp komen kijken.
E-learning: Vocht
In de bouw komen veel vochtproblemen voor. Niet zo verwonderlijk in ons natte landje, hoewel veel van de problemen niet altijd met ons regenachtige klimaat te maken heeft. Verkeerd uitgevoerde isolatiemaatregelen, onvoldoende ventilatie en diverse andere constructiefouten leiden vaak tot ernstige vochtproblemen. Gelukkig kan er veel gedaan worden om vochtproblemen te voorkomen. Iets lastiger wordt het om vochtproblemen te herstellen. Uiteraard niet onmogelijk, maar meestal wel kostbaar. Vochtproblemen zijn herkenbaar aan vochtplekken, schimmelvorming, muffe en ongezonde lucht, houtrot, loszittend stucwerk, ongedierte, muuruitslag, etc. Vocht leidt bovendien tot ademhalingsstoornissen zoals astma, bronchitis en veel andere chronische ziekten.
Het is daarom belangrijk preventief te werk te gaan en al in de bouwfase, of nog liever in de ontwerpfase, vochtproblemen te voorkomen.
Deze e-learning neemt je in de theorieblokken mee door de belangrijkste aspecten die bij dit onderwerp komen kijken.
Aanvraagformulier
Velden met een * zijn verplicht.
Inschrijving opleiding HTI
Velden met een * zijn verplicht.